GY.I.K.

Milyen méretű tipegőhálózsákot rendeljek gyerekemnek?

Mi alapból azt javasoljuk, hogy a méreténél legalább egy mérettel nagyobb hálózsákot rendelj. Ez a méretkülönbség általában elegendő ahhoz, hogy ugyanaz a zsákocska kitartson egy egész szezonon át. A két méretnyi különbség már megosztó az anyukák körében: van, aki nagyon soknak tartja, van, akinél még ez a megoldás is működik.

Honnan tudom, hogy mekkora a gyermekem ruhamérete?

Hidd el, mi sem tudtuk kezdő anyukaként. A ruhaméret tulajdonképpen megegyezik a gyermeked magasságával, és 6 centiméterenként nő. Tehát a 86-os ruha egy 86 cm hosszú babának pont jó.

Számít-e a méretválasztásnál, hogy az én kicsim nagyon vékony?

Mivel a Cseppke tipegőhálózsákja eleve bővebb, mint egy hagyományos ruhadarab, így is, úgy is elveszik benne széltében a kicsi, mindegy, hogy vékonyabb vagy picit teltebb. A méretválasztásnál sokkal fontosabb adat a gyermek magassága.

Milyen vastagságú Cseppke tipegőhálózsákok kaphatók, és azok milyen anyagokból állnak?

Rz-4XGAUf6ja5VBYAUz1fg367Y3hnwhoks_DYXUZ

Milyen vastagságú Cseppke tipegőhálózsákot rendeljek?

Alapból természetesen azt ajánljuk, hogy télire télit, nyárira nyárit. Persze, a kérdés ennél sokkal árnyaltabb, hiszen létezik hosszú ujjú és belső pamutos téli zsák is. Tudjuk, hogy hülye válasz, hiszen mi is utáltuk, amikor ezzel a szöveggel nem adtak nekünk konkrét tanácsot, de mégis azt kell mondjuk: ezt Te tudhatod a leginkább. Egy mindig, akár télen is nagyon meleg szobába lehet, hogy elegendő a nyári zsákunk is. Azonban egy hűvös épületben bizony van, hogy nyáron is elkél a téli változat. Ha gyermeked nagyon fázós, akkor jól jöhet a hosszú ujjú zsákocska, azonban ha inkább az a fontos, hogy a bőre ne érintkezzen műszálas anyaggal, akkor neki vagy a nyári vagy a belső pamutos zsákocskát ajánljuk. No, most biztos, jól összezavartunk. Reméljük, azért segíteni is tudtunk.

Milyen fazonú Cseppke zsákok léteznek?

Ha a láb felől nézzük a zsákokat, akkor kaphatók nálunk

  • kamáslis tipegőhálózsákok

  • babahálózsákok.

Ha a vállaknál kukkantunk rá a zsákokra, akkor a következők közül választhatsz:

  • ujjatlan hálózsákok

  • hosszú ujjú hálózsákok.

Milyen öltözéket adjak a hálózsák alá a kicsimre?
Természetesen pizsamát és ha kell, bodyt is. De persze a szoba hőfoka, az évszak, a gyermek izzadékonysága is befolyásolja a helyes választ erre a kérdésre. A honlapunkon idekattintva találsz egy írást, amelyben egy gyermeköltöztetési szakértő anyuka táblázatban foglalta össze, hogy mit ajánlatos feladni az ujjatlan téli Cseppke zsákok alá.

 

Mi a különbség a kamáslis és a „sima” tipegőhálózsák között?
Óriási! Ezért is vagyunk roppant büszkék arra, hogy a kamáslit mi magunk találtuk ki a tipegőhálózsákokra. A kamásli ugyanis nagyon hasznos szerkezet, hiszen éjjel zoknivá alakítható, így alulról is melegíti a kicsi tappancsokat. De akkor is nagy segítség, ha nem szeretnéd ráhúzni gyermeked lábára, vagy épp ő nem engedi. Hiszen a kamásli a bokánál tartja a zsákocskát, és akkor sem hagyja felcsúszni a térdhajlatig, ha a kicsi alvás közben maga alá húzza a lábát. Ezért azt javasoljuk, elsőként mindenképp a kamáslis zsákocskát tedd próbára.

Ha szeretnéd látni fotókon is, hogy hogyan működik a kamásli, kattints ide, és görgess az írás legaljára!

 

Miért rendelik a legtöbben a kamáslis tipegőhálózsákot?
Mert akkor is sokkal praktikusabb viselet, ha egyébként éjszaka nem húzod a kamáslit a gyermeked lábára. A részletesebb választ lásd az előző kérdésnél!

 

Mi a különbség a Cseppke alapkollekciója és a Prémium zsákok között?
A Cseppke Prémiumkollekció egy következő szintre emeli az amúgy is magas Cseppke minőséget, de azért vannak kézzelfoghatóbb különbségek is.

 

  1. Az alapkollekció egyszínű, míg a Prémium kollekció csíkos zsákocskákból áll.

  2. A Prémium kollekció minden alapanyagát mi magunk terveztük egymáshoz és magunk is gyártatjuk. A csíkos anyagok színösszeállítása abszolút a mintához van tervezve, ezért vannak köztük olyan anyagok is, amelyek egyébként kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.

  3. A Prémium kollekció kamásliján csúszásgátló minta fokozza a zsákocska biztonságosságát.

  4. A Prémium kollekció 2017-ben született darabjain a zsákocska mintája csillogós.

  5. A Prémium kollekció ára az egyedi design, a saját gyártású alapanyagok, valamint a csúszásgátló minta miatt magasabb az alapkollekciós zsákocskák áránál.Melyik zsákon van csúszásgátló?
A Cseppke Prémium kollekciós zsákok kamásliján található a mellrész mintájához illő csúszásgátló nyomat.

Miért nincs az alapkollekció zsákjain csúszásgátló?
Az alapkollekció tervezésekor még nem volt lehetőségünk megoldani a csúszásgátlót a kamáslin. Jelenleg pedig már azért nem látjuk el ezeket a zsákokat csúszásgátlóval, hogy a termékek árát továbbra is a 2014-es kezdő áron tudjuk tartani.

 

Miért van oldalt a cipzár az ujjatlan hálózsákokon?
Ezeken a zsákokon azért helyeztük el oldalt a cipzárt, mert ott zavarja a lehető legkevesebb gyermeket az éjszakai alvásban. Ám azért, hogy még az oldalukon fekvő kicsiknél is a lehető legkisebb mértékben legyen zavaró a cipzár, ezért azt egy kis textilfül takarja a zsákokon.

Mit tegyek, ha nincs olyan zsák készleten, amilyet szeretnék?

A Cseppke zsákok sokféle színben, mintában, vastagságban és méretben kaphatóak. Ehhez jókora raktárkészlet áll rendelkezésünkre. Ha mégis kifogynánk az épp Neked tetsző mintából, iratkozz fel és értesítünk, amint újra elérhető lesz az áhított zsák.

 

Milyen módokon fizethetem ki a megrendelésem?
Megrendelésed összegét bankkártyás fizetéssel, banki előre utalással, a futárnál történő utánvétes fizetéssel vagy személyes átadás esetén, az átadáskor készpénzben is rendezheted.

 

Milyen szállítási/átvételi módok közül választhatok?
Megrendelésed kérheted házhoz szállítással, azonban átveheted Postán, Posta Ponton vagy MPL Csomagautomatában is, illetve személyesen tőlünk, valamelyik általunk megjelölt átvételi ponton.

 

Mi a teendő, ha rossz méretet rendeltem és szeretném kicserélni a terméket?
Amennyiben a terméket nem mostad és nem öblítetted ki, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi megírjuk, hogy mi a csere menete.

 

Mit tegyek, ha Ti már elküldtétek a megrendelést, de az MPL-től nem kaptam értesítést?
Ha gyanúsan sok ideig nem kapsz az MPL-től értesítést, kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és utánanézünk, hogy merre jár a csomagod. Azt azonban tudnod kell, hogy az MPL kizárólag a házhoz kézbesített csomagokról küld minden esetben értesítést, a Posta Pontra küldött csomagokról néha „elfelejtkezik”.

 

Mit tegyek, ha minőségi problémám van valamelyik termékkel kapcsolatban?
Írj nekünk bátran az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, ha tudsz, küldj fotót is, és mi azonnal utánanézünk, hogy mit tehetünk.

 

Mit csináljak, ha nekem ugyan nagyon tetszik a termék, de a gyermekem nem hajlandó fölvenni?
Amennyiben nem volt mosva, öblítve vagy használva a termék, csupán próbálva (vagy rosszabb esetben az sem), írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi leírjuk, hogy mi az elállás menete.

 

Meddig van jogom kicserélni a terméket és mi a feltétele?
Cserére a vásárlástól számított 14 naptári napon belül van lehetőséged, és az egyetlen feltétele, hogy nem lehet a termék használt (tehát sem mosott, sem öblített). Természetesen a csere során felmerülő értékkülönbözetet minden esetben rendezzük.

 

Meddig van jogom elállni a vásárlástól és mi a feltétele?
A vásárlástól az azt követő 14 naptári napon belül állhatsz el, ugyanúgy feltétele, hogy ne legyen használt a termék, mint a cserénél. Ezen felül még azt sem vagy köteles megmondani, hogy miért állsz el a vásárlástól.

 

Mit tegyek, ha szeretnék elállni a vásárlástól?
Írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi megírjuk, hogy mi az elállás menete.

 

Mit kell tennem, ha az előre fizetett termékért a futár megint pénzt kér?
Először is kérjük, hogy ne haragudj ránk! Bizony, a nagy sietségben néha előfordul, hogy egy adat rossz helyre kerül, és a mi hibánkból  a futár utánvétesnek látja az egyébként már kifizetett rendelést. Ilyenkor kérjük, hogy semmiképp se vedd át a csomagot, hanem írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi azonnal írunk az MPL futárszolgálatnak, akik a kérésünkre módosítják az átvételi díjat. Ez általában 24 óra alatt meg szokott történni, így Te már másnap átveheted díjmentesen a csomagod.

 

Kiváltja-e a paplant a Cseppke hálózsák?
A Cseppke hálózsákjai nem paplanvastagságúak, hiszen a tipegőhálózsákok esetében nem lenne kényelmes egy paplanban totyogni a kicsinek. Vastagságukat tekintve a téli zsákok inkább egy melegebb takarónak felelnek meg. Azokban az időkben tehát, amikor röpködnek a mínuszok, igénylik, hogy rátakarjunk, viszont ha kitakarózik a kicsi, általában megóvják őt a megfázástól ilyenkor is.

 

Rá kell-e takarnom a zsákra vagy önmagában elég?
Ahogy azt az előző kérdésnél írtuk, a legnagyobb mínuszokban nem gondoljuk, hogy a Cseppke hálózsákjai biztos, hogy elegendő melegséget nyújtanak. A leghidegebb téli estéken mi magunk is rátakarunk a vastag zsákocskára. Azonban azt tapasztaltuk, hogy általában még ilyenkor is kellően megóvják a kicsit a megfázástól, ha esetleg kitakarózik.

 

Honnan tudhatom, hogy a gyerekem fázik a zsákban vagy éppen melege van, ha még nem tud beszélni?
Onnan állapíthatod meg, hogy elegendő-e a takarás vagy sem, hogy megérinted a nyakát hátul. Ha a tarkójánál izzad, akkor melege van, ha hideg, akkor fázik, ha meg nem tapasztalsz különösebbet, akkor pont jó. A Cseppke éjszakai viseleteinek, így a hálózsákok és pizsamák használatának első napjaiban érdemes így ellenőrizned, hogy a kicsid jól érzi-e magát az új ruhácskájában.

 

Mennyi időbe telik a személyre szóló mesekönyv gyártása?
A digitális nyomda maximum 10 munkanapja vállalja a gyártást, de a tapasztalat az, hogy ennél általában pár nappal előbb elkészül.

 

Meg lehet-e sürgetni a gyártási időt, ha gyorsan kellene a személyre szóló mesekönyv?
Egy-két nappal előfordul, hogy igen, ezért kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi rákérdezünk a nyomdában.

 

Hogyan kérhetem a személyre szóló mesekönyv sürgős gyártását?
Kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi rákérdezünk a nyomdában.

 

Hol talállak Benneteket azonnal?
E-mailen az info [kukac] cseppke [pont] hu címen, amit munkanapokon eléggé sűrűn ellenőrzünk, de hétvégén is többször rákukkantunk a levelezésünkre.

Emellett kevésbé hivatalos levelekkel megkereshetsz minket a Facebook oldalunkon keresztül is.

Ha beszélni szeretnél egy munkatársunkkal, akkor csörgess meg minket a 06/70 246 3701-as számon!

Mikor jár a Törzsvásárlói kedvezmény?
Ezzel a kedvezménnyel akkor kedveskedünk Neked, ha már harmadjára vásárolsz nálunk. Két sikeres vásárlás után azonnal beállítjuk a vásárlói fiókodhoz a Törzsvásárlói kedvezményedet, így ezután már minden egyes vásárlásodból automatikusan levonódik 10% a termékek árából.

 

Mit tegyek, ha már járna nekem valamilyen kedvezmény, mégsem kaptam meg?

Kérjük, írj egy levelet nekünk az info [kukac] cseppke [pont] hu címre, és mi utánanézünk, hogy mi történhetett. Emellett természetesen visszatérítjük valamilyen formában a kedvezményed.

 

Visszaküldhetem-e a kimosott zsákot?
Erre természetesen módod van, de mi sajnos sem cserélni, sem visszavenni és elállásnak minősíteni ezt a gesztusod nem tudjuk, hanem visszaküldjük a zsákocskát, mert az már használtnak minősül. Akkor is, ha csak öblítve volt. Ezért kérjük, ne küldd vissza, mert így magadnak is és nekünk is megspórolsz egy fölöslegesen kifizetett postaköltséget.